PROFESSZIONÁLIS SEREGÉLYRIASZTÓK, VADRIASZTÓK KÖZVETLEN A GYÁRTÓTÓL

Seregély és Vadriasztók

Seregély és Vadriasztók

Nagy teljesítményű teljesen automatizált seregélyriasztók és vadriasztók. Az üzemeltetés nem igényel külön szakértelmet. A készülékek gondozás mentesek, és ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

Bővebben

Villanypásztor feszültségadók

Villanypásztor feszültségadók

Nem bírja kordában tartani állatait? Elszöknek házi kedvencei? Karámját, kerítését szétszedik? Veteményeseit tönkre teszik? Napokra, hetekre eltunnek?  Esetleg sok pénzért kell vissza vásárolnia öket?

Bővebben

Kiegészítők karámokhoz

Kiegészítők karámokhoz

Karámokhoz, kisebb kertek veteményesek elkerítéséhez találhat itt építőelemeket. Miből és mennyit, vagy nincs elképzelése mit és hogyan akkor keressen minket 10 év tapasztalatával segítünk önnek.

Bővebben

 

Nulla ac enim ligula. Cras nisi nisl, commodo sed semper quis, sagittis ut elit. Quisque vulputate fringilla metus, a ultricies lacus sollicitudin at. Vestibulum id massa magna. Duis leo velit, ullamcorper a vulputate sed, iaculis eu tortor. Sed vel diam dui, et feugiat nisi. Etiam mauris purus, viverra id iaculis eget, tristique a dolor. Sed convallis molestie lacinia. Maecenas blandit semper iaculis. Phasellus quis quam orci, vitae fermentum quam. Donec non odio in dui malesuada molestie. Nunc nulla tortor, ultrices a aliquet non, tincidunt quis metus. Morbi dignissim fringilla nunc, ut sollicitudin magna ornare vitae.

Fusce molestie, nibh quis adipiscing sollicitudin, est neque suscipit nisl, sed scelerisque magna lacus eget sem. Phasellus nec tincidunt tortor. Praesent et enim eros, nec ultricies felis. Fusce adipiscing dui sit amet tellus semper semper. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Nam eu dignissim diam. Donec ut urna eu ligula cursus egestas quis quis justo. Suspendisse vel quam ut elit ultrices convallis quis at lacus. Pellentesque luctus mauris eget eros rutrum fermentum. Maecenas condimentum justo porta nibh blandit at consectetur velit tempus. Quisque vel enim velit, feugiat iaculis est. Aenean vulputate lectus nec massa malesuada non porta elit rutrum. Nulla facilisi. Suspendisse tincidunt dictum purus, ut sagittis nulla sagittis ut.

 

A védett madár is szereti a szőlőt!

Tavaly a Kiskőrös környéki szőlőkben a becslések szerint körülbelül háromezer mázsa szőlőt pusztítottak el a seregélyek... 

Kevés olyan madár van környékünkön, amelyet annyit emlegetnek, mint manapság a seregélyt. A tudományos meghatározás szerint a társas életet kedvelő madár a legelőterületeken, erdők, nádasok közelében oly tömegesen sereglik, hogy felszálláskor akkora árnyékfoltot vet a földre, mint egy felhő. 

Bár a legelő jószág nyomában a kitúrt földből szedegeti ki a kukacot és a pondrót, előfordul- mondja a szakkönyv - hogy alkalomadtán beveszi magát a cseresznyefára, a szederre, no meg a szőlőre, és ha felhőnyi csapatban érkezik, bizony érzékeny kárt is okozhat.

Bővebben...:

Hírek & érdekességek

Lekapcsolták a vadriasztót: 60 milliós a kár

Birtokvédelmi eljárás során kikapcsoltatta a jegyző a vadriasztót, mert zavarta a szomszédokat: a vadak megették a csemegekukoricát. A kár 60 millió, folyik a per.Mindenki egyetért abban, hogy a bajt meg kellett volna előzni, csak abban nem, hogyan.

Bővebben...:

Évi hat-nyolcmillió seregély jelent potenciális veszélyt

 

Itt van az ősz, itt vannak a seregélyek, akik egy év munkáját tehetik tönkre pár perc alatt a szőlőben. Az Index cikkéből kiderül: a csúcsidőszakban az északról érkező seregélyekkel 6-8 milliót is elérhet a számuk itthon. Többféleképpen is lehet védekezni ellenük, de teljesen biztos védelmet még a Raschel-háló sem nyújt, a sólyom pedig csak két órán át bírja az őrködést.

Bővebben...:
FEL